Diplomatiek diner met Belgische topdiplomaten

Elk jaar komen alle ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers bij de internationale instellingen enkele dagen naar Brussel om de Belgische diplomatie te bespreken. Tijdens deze ‘Diplomatieke dagen’ verstevigen de diplomatieke posthoofden er hun relaties met de politieke, zaken- en academische wereld en met de samenleving in België.

Ook dit jaar kunt u tijdens een diplomatiek diner in De Warande kennismaken met enkele van onze Belgische vertegenwoordigers uit het buitenland.

 

We verwelkomen u samen met uw gast(en) op woensdag 20 december, om 19.00 uur.

 

Onder de deskundige leiding van VRT-journalist Johny Vansevenant zullen de ambassadeurs debatteren over enkele zeer actuele thema’s.

 

 • Marc Calcoen – Spanje (Madrid)
  Op 20 december staan we op de vooravond van de verkiezingen in Catalonië.
  Maakt Puigdemont kans op een sterk kiesresultaat of wordt hij weggestemd? Hoe is de weigerachtige houding van Madrid te verklaren? Hoe reageert Spanje tegenover België in de zaak Puigdemont.

 

 • Rudolf Huygelen – Groot-Brittannië (London)
  Voor Groot-Brittannië focussen we op de afwikkeling van de Brexit in combinatie met de moeilijke positie van eerste minister Theresa May.
  In welke mate krijgt de Britse economie klappen? Hoe reageert het bedrijfsleven op de Brexit? Wat zal de positie zijn van EU-burgers in Groot-Brittannië na de Brexit? Houdt May stand of staan er tegenstanders klaar om haar premierschap in te pikken? Hoe is het succes te verklaren van de voordien uitgespuwde Labourleider Corbyn?

 

 • Adrien Theatre – Zuid-Korea (Seoul)
  Hoe kijkt Zuid-Korea naar de dreiging die uitgaat van Noord-Korea? Waarom neemt Noord-Korea die dreigende houding aan? Welke gevaren houdt het Noord-Koreaanse rakettenprogramma in? Hoe staat Noord-Korea er economisch voor? Hoe schatten ze in Zuid-Korea de houding in van de Amerikaanse president Trump en hoe kijken ze naar de economische grootmacht China?

 

 • François Delhaye – Iran (Teheran)
  Hoe fundamentalistisch islamitisch is Iran nog? Hoe verhoudt het land zich economisch tegenover het Westen? Hoe kijkt het land naar de Islamitische Staat en in welke mate is IS verslagen in Irak en Syrië? Wat is de positie van Iran in de regio? Waarom krijgt Iran kritiek van Saudi-Arabië?

 

Het wordt ongetwijfeld een boeiende editie!
Wilt u er zeker bij zijn? Schrijf u zo snel mogelijk in.


Programma:

19.00 uur: onthaal en aperitief
19.30 uur: aanvang diner vraaggesprekken met de aanwezige ambassadeurs
22.00 uur: einde van de avond en mogelijkheid tot napraten in de bar


Deze Warande-Activiteit is toegankelijk voor Warandeleden én hun gasten. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot vrijdag 15 december 2017, 12 uur.

Schrijf u (en uw gasten) vandaag nog in!

diplodinervierkant

Andere activiteiten