Warande-activiteit revisited: wandeling door Molenbeek

Sinds de oprichting van de club in 1988 heeft ons huis veel gezichten gezien en veel verhalen gehoord. Nu we 30 jaar bestaan, graven we deze herinneringen terug op tijdens onze ‘revisited’ activiteiten, die telkens verbonden zijn met het verleden of met de toekomst van onze club.

 

Sint-Jans-Molenbeek heeft al langer een slechte reputatie. Maar na de aanslagen in Parijs lijkt het plots het terreurcentrum van Europa. Hoe gaat het er echt aan toe in Molenbeek, een gemeente die tenslotte net geen 100.000 inwoners telt?

 

Op zaterdag 14 oktober wandelt Jes vzw ons rond in de gemeente waar zij werken en leven.  We maken kennis met Brussel in al zijn eigenheid en diversiteit.  Brussel groeit, verjongt en verkleurt.  Wat zijn de uitdagingen voor Brussel, typevoorbeeld van stedelijkheid?  Welke tendensen zien we?  Jes vzw vertelt ons over de mogelijkheden die Molenbeek biedt én over de knelpunten: Molenbeek als laboratorium van stedelijke realiteit.  We staan stil bij de pleinen en straten die zowel geschiedkundig als sociologisch van grote betekenis zijn.

 

Na de wandeling praten we gezellig na in een typisch Brussels restaurant.

 

Wij willen u ook warm aanbevelen om voor deze activiteit een aantal jongeren uit te nodigen omdat we ervan overtuigd zijn dat dit een mooie kennismaking is met Brussel of hen net een nieuwe kijk geeft op onze hoofdstad. Nodig dus gerust uw zonen, dochters en kleinkinderen uit voor deze unieke warandeactiviteit. Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt.

 


Programma:

  • 16.30 uur: ontvangst bij Jes vzw
  • 17.00 – 19.00 uur: rondleiding Jes vzw en gegidste wandeling
  • 19.00 uur: start diner
  • 21 uur: einde van het diner

Dresscodecasual

Prijs: € 85

Ik schrijf me in!


Deze Warande-Activiteit is toegankelijk voor alle Warandeleden en hun gasten. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot en met woensdag 11 oktober, 12 uur.

wandelingmolenbeek

Andere activiteiten