Werklunch met Joost Van Roost

Joost van Roost was tot voor kort Director – Netherlands Joint Venture Natural Gas en Benelux Lead Country Manager van ExxonMobil Benelux en geniet vandaag van zijn pensioen.

 

Hij startte zijn carrière als onderzoeker bij het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek België en kwam daarna in dienst bij Esso in België. Vanaf 1979 doorliep hij verschillende functies binnen Esso als ingenieur, manager planning en marketing manager.

 

In 1993 werd Van Roost overgeplaatst naar de Verenigde Staten, waar hij in de afdeling van Baton Rouge refinery Operations aan de slag ging.

 

Later werd hij verantwoordelijk voor de regio’s Centraal Amerika/Caraïben van Esso en en werkte Van Roost op de gasafdeling van Esso International.

 

In 1999 keerde Van Roost terug naar Europa (Den Haag) en werd hij aangesteld als Upstream Directeur van ExxonMobil Benelux. Na de fusie tussen Exxon en Mobil werd hij tevens president van ExxonMobil Benelux.

 

 

Ik schrijf me in!


Deze Warande-activiteit is enkel toegankelijk voor Warandeleden. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot donderdag 14 december 2017, 12 uur.

joostvroost

Andere activiteiten