Werklunch met Peter Vyncke (CEO Vyncke) – Onderneming van het jaar

De Warande maakt plaats aan haar Werklunchtafel voor niemand minder dan de CEO van de Onderneming van het jaar 2016, Peter Vyncke.

 

Overgrootvader Louis Vyncke startte in 1912 met de productie van verbrandingsketels voor afval van de vlasverwerking. Vyncke is vandaag specialist in het ontwerp en de bouw van industriële energiecentrales waarin biologisch afval van een productieproces (hout, vezels) wordt verbrand en omgezet in energie voor datzelfde productieproces. De groep, goed voor zo’n 300 werknemers, telt vestigingen in Brazilië, VS, Canada, Singapore, China, India, Tsjechië, Thailand en Maleisië.

 

Hoewel meer dan 95 procent van de omzet buiten Vlaanderen wordt gerealiseerd (en 70 procent buiten Europa), blijft Vyncke trouw aan Vlaanderen voor de thuisbasis van dit familiebedrijf.
De afgelopen 12 jaar groeide het bedrijf met rasse schreden. Van een kmo met 18 miljoen euro omzet naar een mondiale speler met 100 miljoen euro omzet. Een groei met maar liefst 42 procent het afgelopen jaar.

 

Hierover zegt Vyncke zelf: “Je kunt nooit iets uitsluiten, maar zolang het goed is voor het bedrijf en de Vynckeneers, willen mijn broer en ik de onderneming in familiehanden (en in Vlaanderen) houden.”

 

Peter Vyncke werd geboren in 1971 en behaalde het diploma van Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven, waar hij ook preses was van Ekonomika (1993-1994). In 1994 werd hij werknemer van Vyncke Energietechniek en vanaf ’96 werd hij verantwoordelijk voor Azië. In 2002 wordt hij CEO en neemt samen met broer Dieter (operationeel directeur) het familiebedrijf over van ouders en zussen.

 

Verder is hij bestuurder bij Voka (West-Vlaanderen) en Digital Arts & Entertainment Studio’s. Hij werd uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Ondernemer door JCI (in 2007).

 

Schrijf u vandaag nog in!


Prijs: 125 EUR

Deze Warande-Activiteit is enkel toegankelijk voor Warandeleden. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot maandag 20 maart 2017.

vyncke

Andere activiteiten