Werklunch met Vincent Van Quickenborne (burgemeester van Kortrijk)

Schuif samen met andere Warandeleden aan voor een boeiende Werklunch met als centrale gast de burgemeester van Kortrijk, Vincent van Quickenborne.

 

Het politieke parcours van Van Quickenborne begint in 1997 bij ID21 die in coalitie met de gewezen Volksunie VU&ID vormden. Bij de verkiezingen in 1999 werd hij verkozen in de Senaat.

Na het uiteenvallen van VU en en ID21 koos hij voor Spirit en kort daarna (bij het samengaan van Spirit met sp.a) maakte Van Quickenborne de overstap naar VLD (nu Open Vld).

Na de federale verkiezingen van 2003 werd hij staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging in de federale regering Verhofstadt II. Het was de eerste maal binnen de Belgische regering dat administratieve vereenvoudiging in één functie verenigd werd. Vanaf 20 maart 2008 was hij als minister bevoegd voor economie, innovatie, administratieve vereenvoudiging, ICT en telecommunicatie in de federale regering Leterme I, de regering Van Rompuy en de regering Leterme II. Zijn officiële titel was Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen.

 

Na een moeizame regeringsvorming van bijna anderhalf jaar trad Van Quickenborne eind 2011 aan als vicepremier en Minister van Pensioenen in de nieuwe federale regering.

 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 was Van Quickenborne lijsttrekker in Kortrijk. Zijn partij werd tweede, na CD&V. Desondanks werd Van Quickenborne burgemeester van Kortrijk vanaf 2013: hij nam het initiatief om samen met sp.a en N-VA een coalitie te vormen. Zo kwam er voor het eerst sinds 1865 opnieuw een liberale burgemeester in Kortrijk. 

 

Verder werd Vincent Van Quickenborne in 2010 door het World Economic Forum geselecteerd als Young Global Leader.

 

Schrijf hier in!


Prijs: 125 EUR

Deze Warande-Activiteit is enkel toegankelijk voor Warandeleden. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot maandag 24 april 2017, 12 uur.

vanquickenborne

Andere activiteiten