1000BXL | Masterclass in De Munt met Ed Lyon (Brits Tenor)

  • Datum:
    24 april 2023 17:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Ja
  • Prijs
    €95.00
Inschrijvingen afgesloten

Dit jaar staat de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd in het teken van klassieke zang. Zin in een opwarmertje? Kom uw zintuigen stemmen tijdens een  Masterclass van De Munt/La Monnaie met Ed Lyon!  Een 40tal Warandeleden krijgen de unieke kans om dit opleidingsmoment mee te volgen. Lyon is een gerenommeerde solist, met een prominente rol in Henry VIII (in première op 11 mei!), die aan enkele beloftevolle conservatoriumstudenten zijn tips&tricks meegeeft op 24 april ek.
 
Ed Lyon is een Britse tenor die vooral bekend staat om zijn zang in barokopera's en oratoria, maar hij zong ook rollen in opera's van componisten van Mozart en Haydn tot Stravinsky en Britten. Lyon komt uit Yorkshire en studeerde kunstgeschiedenis aan St John's College, Cambridge, waar hij koorzanger was, voordat hij een opleiding tot zanger volgde aan de Royal Academy of Music en de National Opera Studio.
 
Het Warandeteam wacht jullie op om 17u aan de Ateliers van De Munt (Leopoldstraat 23, 1000 Brussel). We volgen een 2 uren durende Masterclass, kijken en luisteren vanop de eerste rij, en sluiten af met een kleine maaltijd tot 21u30.
 
Na deze unieke ervaring zal u op een totaal nieuwe manier de Koningin Elisabethwedstrijd beleven en op een vernieuwde manier luisteren naar de laureaten!