Thomas Hertog over Stephen Hawking

  • Datum:
    13 juni 2018 19:00
  • Locatie:
    De Warande

De Warande

Op 15 juni wordt de as van Stephen Hawking in Westminster Abbey bijgezet. Op zijn verzoek zal Hawkings beroemde formule voor de entropie van zwarte gaten, het symbool bij uitstek voor de onderliggende eenheid van de Natuur, prijken op de gedenkplaat.

Aan de vooravond van deze plechtigheid geeft Thomas Hertog, vanuit zijn persoonlijke ervaringen en jarenlange samenwerking met hem, een beeld van de figuur van Hawking en zijn nalatenschap.

Het ontstaan van het heelal en het einde van zwarte gaten komen aan bod, evenals de belangrijke dialoog en de verwevenheid tussen wetenschap, technologie en maatschappij waartoe Hawking op briljante en diverse wijze heeft bijgedragen.

 

 

– De paden van Thomas Hertog, natuurkundige aan KULeuven, en Stephen Hawking kruisten voor het eerst eind jaren ’90 toen Hertog naar Cambridge trok om er een doctoraat rond de kosmologie te schrijven. Er was meteen een 'inhoudelijke klik' en de twee wetenschappers zouden de komende 20 jaar blijven samenwerken. 

 

Prijs: € 85

Schrijf u hier in voor deze activiteit.


Deze activiteit is toegankelijk voor alle leden en hun gasten. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot vrijdag 8 juni 2018, 12 uur.

Thumbnail

Andere activiteiten