Actualunch - EU: biedt Macron alternatieve energie voor de Frans-Duitse locomotief?

  • Datum:
    2 juni 2017 12:00
  • Locatie:
    De Warande

De Warande

Zinnerstraat 1 Brussel België 1000

Warandeleden Mie De Wit en Henriette van Eijl verwelkomen u maandelijks voor een brandend actuele lunch. Tijdens een lekkere maaltijd kunt u in alle vrijheid en openheid discussiëren met mede-warandeleden. Het thema voor de lunch van 2 juni is:

EU: biedt Macron alternatieve energie voor de Frans-Duitse locomotief?

  De nieuwe Franse president Macron heeft een duidelijke agenda om de EU te hervormen, met een EU financiën minister, eigen eurozone budget en een Europees militair hoofdkwartier. Echter, om geloofwaardig te zijn bij de Duitsers moet hij eerst de zaken op orde krijgen in Frankrijk door een heropleving van de arbeidsmarkt en een inkrimping van de staat(-schuld). Niet alle Duitse partijen zijn overtuigd. Andere EU Lidstaten voelen zich mogelijk gedwongen om partij te kiezen.   Zijn Macrons  ideeën interessanter dan de recepten van de traditionele politieke structuren ? Welke inspiratie biedt dit voor ons   ? Gaat de Frans-Duitse locomotief de EU vlot trekken, of ontsporen?   Schrijf u nu in en discussieer mee! Ik schrijf me in.


Programma: 12.00 uur: onthaal en aperitief 12.30 uur: start Actualunch 14.00 uur: einde van de middag met mogelijkheid tot napraten in de bar


Gastvrouwen: Mie De Wit en Henriette van Eijl Prijs: € 65


Deze Warande-Activiteit is enkel toegankelijk voor Warandeleden. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot en met dinsdag 30 mei, 12 uur.

Thumbnail

Andere activiteiten