Actualunch

  • Datum:
    13 januari 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €70.00
Inschrijvingen afgesloten

Zin en onzin van vegetarisch of vegan eten!

Wereldwijd ontstaan er meer en meer initiatieven om plantaardig voedsel te promoten, en de consumptie van dierlijke producten te matigen of te stoppen. Denk aan Veganuary 2023 dat de uitdaging stelt om in januari geen dierlijk voedsel te consumeren. Tegelijk is er erkenning voor plantbased restaurants en chefs die hun alternatieve imago afgooien. 
 
Is er intussen een draagvlak voor een plantbased consumptiepatroon, en wat zijn de fundamenten daarvan?  Zijn er economische opportuniteiten verbonden aan een breder gedragen shift, voor de landbouwsector en/of andere industriën?  Wat met de Belgische landbouw en het stikstofdebat? 
Zal de wetenschap alternatieve voedingsmiddelen ontwikkelen en bestaat hierin voldoende vertrouwen?