Damesdiner met Darya Safai

  • Datum:
    23 mei 2018 19:00
  • Locatie:
    De Warande

De Warande

Rue Zinner 1, 1000 Bruxelles, Belgium

Darya Safai is tandarts, ondernemer en vrouwenrechtenactivist.

 

Ze was laatstejaarsstudent tandheelkunde aan de universiteit van Teheran in 1999, toen ze na haar deelname aan een studentenmanifestatie, die tot een grote protestbeweging leidde, gearresteerd werd en in de gevangenis belandde. Nadat ze op borgtocht werd vrijgelaten, vluchtte ze samen met haar echtgenoot Saeed Bashirtash, één van de leiders van de protestbeweging, eerst naar Turkije en daarna naar België. Ze werd bij verstek veroordeeld door de revolutionaire rechtbank van de Islamitische Republiek Iran tot een gevangenisstraf van 2 jaar.

 

In België behaalde ze opnieuw haar diploma tandheelkunde en richtte ze samen met haar man tandheelkundige klinieken op in Brussel en Antwerpen. Darya is een voorvechter van vrouwenrechten en maakte heel wat debatten los met haar Let Iranian women enter their stadiums campagne. In oktober 2015 kwam haar boek Lopen tegen de wind uit, dat het levensverhaal vertelt van Darya en haar strijd tegen de discriminatie van Iraanse vrouwen.

 

Prijs: €85


Schrijf u hier in voor deze activiteit.


Deze activiteit is toegankelijk voor alle leden en hun gasten. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot vrijdag 18 mei 2018, 12 uur.

Thumbnail

Andere activiteiten