Filosofiesalon met Ignaas Devisch

  • Datum:
    24 januari 2019 19:00
  • Locatie:
    De Warande

Op donderdag 24 januari verwelkomen we professor Ignaas Devisch als gastspreker tijdens een nieuwe editie van het filosofiesalon. 

Devisch is professor in filosofie en zijn onderzoek situeert zich vooral op het terrein van medische filosofie en ethiek. Hij werkt als filosoof aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool en publiceert en spreekt regelmatig in binnen-en buitenland. Tevens was hij 5 jaar gastonderzoeker aan Radboud Universiteit van Nijmegen. Hij publiceerde 16 boeken, ongeveer honderd wetenschappelijke papers in wetenschappelijke tijdschriften en talloze opiniestukken. Devisch is voorzitter van De Maakbare Mens, een Belgische vrijzinnige non-profitorganisatie die werkt rond bio-ethiek.

Tijdens ons eerste filosofiesalon zal Devisch het hebben over empathie.

 

In een tijd waarin maatschappelijke tegenstellingen en sociale ongelijkheid op de voorgrond treden, klinkt een sterke roep om meer empathie. Van Barack Obama en Angela Merkel tot Jesse Klaver – velen beschouwen het menselijk vermogen zich in te leven in anderen als stuwende kracht voor moreel handelen en een probaat middel tegen onverschilligheid. Maar is empathie altijd goed? Op het niveau van de persoonlijke verhoudingen is zij wenselijk, maar empathie is geen wondermiddel waarmee we alle maatschappelijke problemen kunnen oplossen. Een zekere onverschilligheid is gewenst en soms zelfs bittere noodzaak.

 

Schrijf u hier in voor deze activiteit.


Prijs: € 85


Deze Warande-activiteit is toegankelijk voor leden en hun gasten. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot maandag 21 januari 2019, 12 uur.

Thumbnail

Andere activiteiten