Filosofiesalon met Jochanan Eynikel

  • Datum:
    20 mei 2021 19:30
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    Gratis
Inschrijvingen afgesloten

Een op de drie werknemers vindt zijn werk compleet zinloos. Toch hunkeren we met z'n allen - werkgevers, werknemers en consumenten - naar purpose, naar zingeving.

De Oostenrijkse psycholoog Victor Frankl beschreef de mens als een wil-tot-betekenis. Vandaag zoeken we die betekenis meer dan ooit in de economie zoals in werk en ondernemerschap. De vraag is hoe organisaties een antwoord kunnen bieden op die groeiende vraag naar zingeving.

In deze online sessie toont Jochanan hoe de weg naar een betekenisvolle economie niet loopt langs grote woorden of dure missieverklaringen, maar langs persoonlijke ervaringen. 

 

 

Jochanan Eynikel is businessfilosoof in de denktank van ondernemersforum ETION. Hij werkt er als onderzoeker, schrijver en spreker over thema’s op het raakvlak van ethiek, economie en zingeving. Van opleiding is Jochanan master in de Wijsbegeerte en de audiovisuele journalistiek.

Begin 2017 verscheen zijn boek Robot aan het Stuur. Over de ethiek van techniek bij LannooCampus. In 2018 haalde zijn debuut de shortlist ‘Managementboek van het jaar’. In maart 2020 verscheen zijn tweede boek Check-In. Op zoek naar zin en betekenis in bedrijven dat in 2021 ook genomineerd werd voor het Managementboek van het Jaar.

Thumbnail

Andere activiteiten