#GENT: bezoek kunstatelier Sofie Muller en expositie Raoul De Keyser

  • Datum:
    8 december 2018 10:30
  • Locatie:
    S.M.A.K. Gent

S.M.A.K. Gent

Jan Hoetplein 1, 9000 Gent, België

Op zaterdag 8 december maken we ons op voor een dag vol kunst en cultuur in Gent!

In de voormiddag nemen we een kijkje in het atelier van Sofie Muller, de eigenzinnige artieste die in het herenhuis van de architect Jean-Baptiste Bethune in Gent een bijzondere plek vond om haar denkwereld vorm te geven. Op de gelijkvloers uit zich dat in beeldhouwkunst, op de eerste verdieping treft u dan weer een waar rariteitenkabinet aan. Muller experimenteert hier met honderden uiteenlopende voorwerpen, zoals chemische proefbuizen, medische werktuigen en antieke attributen.

Na deze excentrieke rondleiding schuiven we aan tafel voor een heerlijke lunch bij het artistieke restaurant Mub'art, verscholen achter de imposante ingang van het Gentse Museum voor Schone Kunsten.

Als afsluiter bezoeken we de S.M.A.K.-collectie van Raoul De Keyser, beschouwd als dé discrete grootmeester onder de Belgische schilders van de voorbije vijftig jaar. De tentoonstelling brengt De Keysers artistieke loopbaan in beeld aan de hand van meer dan honderd schilderijen, tekeningen en aquarellen, aangevuld met werken op papier die hij in 2008 schonk aan het Museum voor Schone Kunsten.
 

Programma:

10u00: bezoek atelier Sofie Muller
13u00: lunch Mub'art
14u30: expositie Raoul De Keyser in S.M.A.K.
17:00: voorziene einde


Prijs: € 95


Schrijf u nu in!

 


Deze activiteit is toegankelijk voor u en uw gasten. Annuleren kan kosteloos tot en met maandag 3 december 12 uur,  nadien blijft het inschrijvingsgeld verschuldigd.

 

Thumbnail

Andere activiteiten