#JONG: Bezoek aan het Brusselse Kanal

  • Datum:
    13 september 2018 18:00
  • Locatie:
    Kanal

Kanal

Akenkaai, 1000 Brussel, België

In 2014 kocht de Brusselse Gewestregering de iconische Citroëngarage aan het Brusselse kanaal, en vormde het om tot een indrukwekkend kunstencentrum, waar plaats is voor een museum voor moderne en hedendaagse kunst, een centrum voor architectuur en openbare ruimtes toegankelijk voor ieder met een functionele, educatieve en recreatieve bestemming. De ateliers aan de Akenkaai grenzen aan het Zeekanaal Brussel-Schelde, waaraan het kunstencentrum haar naam 'Kanal' te danken heeft. 

 

In 2017 ging 'Kanal' nog een samenwerking voor 10 jaar aan met het Parijse 'Centre Georges Pompidou' als leverancier van knowhow en kunstcollecties. Met 35.000 vierkante meter wordt de cultuurpool in de Citroëngarage nu bestempeld als grootste nieuwkomer in het Brusselse artistieke landschap sinds de 19de eeuw.
 

Yves Goldstein, de projectleider achter 'Kanal', ontvangt ons op 13 september voor een rondleiding in zijn Kanal. Nadien volgt nog een receptie met hapjes. 

 

Dit bezoek wordt georganiseerd op initiatief van de Jongerenraad.

 

Prijs: € 65

Schrijf u hier in voor deze activiteit.


Deze activiteit is toegankelijk voor alle leden en hun gasten. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot vrijdag 7 september 2018, 12 uur.

Thumbnail

Andere activiteiten