Literair Salon met Ambassadeur Dirk Achten

  • Datum:
    8 februari 2024 19:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Ja
  • Prijs
    €95.00
Inschrijvingen afgesloten

AMBASSADEUR DIRK ACHTEN: “LIGT HET AAN ONS?”

NEDERLANDSE TECHNOCRATIE VS. BELGISCHE HYPERPOLITIEK

 

Nederland en België kampen de jongste jaren met krakende bestuurssystemen. Nederland heeft sterk de neiging om zich vast te houden aan regels en mist de opportuniteiten om zich aan te passen aan specifieke omstandigheden. In België is het politiek brandjes blussen en weinig lange termijn denken. 
 

En toch gaat Nederland er prat op dat het goed wordt bestuurd, dat het de zaken netjes op orde heeft. Maar is dat wel zo? En hoe komt het dan dat er toch regelmatig iets lijkt mis te lopen? In België en Vlaanderen wordt minder hoog opgelopen met de kwaliteit van het bestuur. Maar is het echt zo erg als velen denken? Waar komen die uitgesproken verschillen in aanpak tussen twee landen met een zeer vergelijkbaar profiel vandaan? Staat Nederland bol van de regelneverij en is België een paradijs voor eigengereide arrangeurs? 
 

Die verschillen analyseert voormalig hoofdredacteur van De Standaard en Belgisch ambassadeur in Den Haag Dirk Achten in zijn boek “Ligt het aan ons?”.
 

Op donderdag 8 februari om 19u houdt Ambassadeur Achten zijn boeiend betoog in onze club. Schrijf u hier in en verander voor altijd uw kijk op onze Noorderburen en … op onszelf.