Online sessie met Amerikakenner Steven De Foer

  • Datum:
    21 januari 2021 13:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    Nog te bevestigen
Inschrijvingen afgesloten

Donderdagochtend 21 januari worden we allen wakker in een nieuw tijdperk: tijdens de presidentiële inauguratie zal Donald Trump zijn plaats moeten afstaan aan Joe Biden.

Of dat zonder slag of stoot zal verlopen, valt nog af te wachten. Wat wél al zeker is: president Trump heeft bedankt voor de uitnodiging en zal niet aanwezig zijn op de eedaflegging van president-elect Biden. Hij breekt daarmee een jarenlange traditie.

 

Maar wat betekent dat tijdperk Biden precies? En gaan we zomaar van president Trump af zijn? Wat voor woelige maanden liggen er nog in het verschiet, of slaagt de president van de Democraten er toch nog in om het land te herenigen?

 

Steven De Foer is redacteur bij De Standaard en is al zijn hele leven gebeten door de Verenigde Staten. Nadat hij in 2001 als reporter voor De Standaard wekenlang vanuit New York de aanslagen van 9/11 had gecoverd, groeide zijn diepe interesse uit tot een fascinatie. In mei 2020 verscheen zijn boek ‘Amerikanen, het had zo mooi kunnen zijn’. De Foer beschrijft hierin hoe de pure gulzigheid – naar eten, geld, macht, vertier – de Verenigde Staten mooi maar meedogenloos maakte, en veel Amerikanen gefrustreerd liet over de grote onvervulde beloften. Op donderdag 21 januari gidst hij u door een historische dag in de Amerikaanse politieke geschiedenis.

Thumbnail