Online verkiezingen 2024: in gesprek met Tom Ongena (Open VLD)

  • Datum:
    8 maart 2024 17:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    Gratis
Inschrijvingen afgesloten

In september 2023 verkozen de leden van Open VLD Tom Ongena tot voorzitter van hun partij.

Hij was de wingman waar De Croo na het vertrek van Lachaert naar op zoek was. Ongena wordt omschreven als een goedlachse levensgenieter, de poulain van Bart Somers, maar ook als ‘een niet te onderschatten politicus met een grote intellectuele bagage’. 
 

Veel tijd krijgt hij echter niet om terug enige beginselvastheid van de liberalen te claimen en economie als hét thema par excellence voor de liberale kiezer terug voor Open VLD op te eisen. 
 

Op vrijdag 8 maart gaan we om 17u in gesprek met Tom Ongena. We vragen hem naar het programma van zijn partij. Waar legt hij klemtonen? Welke zijn de breekpunten die hij eventueel meeneemt naar een regeringsvorming? En heeft hij een stunt in petto om voor Open VLD het verschil te markeren bij de verkiezingen in juni?
 

Dit gesprek is het eerste in de rij van online gesprekken met alle Vlaamse partijvoorzitters. Neem uw agenda bij de hand want op 15 maart staat het gesprek met Tom Van Grieken (Vlaams Belang) gepland, op 22 maart spreken we met Nadia Naji (Groen) en op 5 april met Melissa Depraetere (Vooruit)
 

Schrijf u hier in voor het online gesprek met Tom Ongena. Enkele dagen voordien ontvangt u van ons de link om aan het gesprek deel te nemen.