Sigarenavond

  • Datum:
    19 april 2024 19:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Ja
  • Prijs
    €180.00
Inschrijvingen afgesloten

Op vrijdag 19 april om 19u hebben we één de grootste sigarenliefhebbers van ons land te gast in De Warande: Thomas Gryson.
 

Hij zal ons inwijden in de kunst van het sigaren … euh… degusteren. Je rookt namelijk niet zomaar een sigaar, die degusteer je!
 

Thomas neemt ons mee naar de verschillende terroirs van Cuba tot de Nieuwe Wereld, en legt ons het proces uit van de onversneden hoogwaardige tabaksbladeren, de fermentatie ervan tot het handrollen en het rijpen van de sigaren onder het alziend oog van de Master Blender. Tegen de tijd dat je een handgerolde sigaar rookt, is die door meer dan 300 paar handen gegaan!
 

De liefhebbers krijgen, na een snelcursus ‘Etiquette in het degusteren van sigaren’, toelichting bij het kiezen van de juiste sigaar, de kunst van het opsteken en tot slot het roken ervan.

 

We laten ook Michaël Dooms aan het woord. Dooms is een notoire sigarenverzamelaar, die fantastische anekdotes over de wereld van de sigaren in petto heeft voor ons!

 

Of je nu een aficionado bent of een doorwinterde sigarenproever, schrijf je hier in voor deze unieke avond in uw club! Uw gasten zijn welkom!

 

Prijs: 180,-€/persoon (champagne, 4-gangendiner met aangepaste wijnen (door Warandesommelier Bram Tollet), een selectie van 3 premiumsigaren (aperitiefsigaar, consistente sigaar bij het hoofdgerecht, dessertsigaar), na het diner een keuze van whisky’s eveneens voorgesteld door onze sommelier)