Themalunch: “Kan Vlaanderen ook groot zijn op natuurgebied?”

  • Datum:
    18 april 2018 12:00
  • Locatie:
    De Warande

De Warande

Rue Zinner 1, 1000 Bruxelles, Belgium

Exclusief: Ignace Schops, winnaar van de ‘Groene Nobelprijs’, komt op bezoek

 

Hoe is het gesteld met de natuur wereldwijd? En in Vlaanderen? En waarheen leidt ons dat? Ignace Schops maakt de balans op, scherp maar wars van enig defaitisme. Hij geeft de tendenzen aan, en toont aan de hand van concrete voorbeelden hoe steeds meer business leaders en opiniemakers mee bouwen aan een nieuw natuurbeschermingsmodel.

 

Ignace Schops is bestuurder van Natuurpunt en voorzitter van Europarc, het grootste natuurnetwerk in Europa. Hij  werd bekroond met talloze internationale en nationale onderscheidingen, en werd in 2017 uitgeroepen tot een van de 25 invloedrijkste Belgen in de wereld.

 

Afbeeldingsresultaat voor ignace schops

 

“Je moet natuurbehoud vertalen naar de taal die mensen kunnen begrijpen en in Europa is dat nog vaak de taal van het geld.” Schops vertaalt de natuur naar een economisch verhaal, zodat iedereen er het belang van inziet, maar diep vanbinnen denkt hij aan de boomkikker en aan de natuur. ‘Ik heb me die taal aangeleerd en dat helpt het debat vooruit. Maar als het moeilijk gaat, dan trek ik naar de boomkikker en kan ik tot tranen toe bewogen zijn. Mijn batterij wordt daar opgeladen. Het is een gratis concert dat iedere avond aan iedereen wordt gegeven. Ik moet die kikkers een stem geven, een economische en politieke stem.” (Knack, 3 april 2017)

 

 

Prijs: €85

 

Schrijf u hier in voor deze activiteit.

 


Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden. U kunt uw inschrijving kosteloos annuleren tot vrijdag 13 april 2018, 12 uur.

Thumbnail

Andere activiteiten