Werklunch met Christophe Slagmuylder (BOZAR)

  • Datum:
    28 november 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €125.00
Inschrijvingen afgesloten

Wie aan Brussel denkt, denkt aan Bozar. Of toch niet…? Is het internationaal kunstenhuis nog steeds incontestabel en incontournabel? Als hij het befaamde kunstencentrum terug het prestige en de begeesterende kracht wil geven van weleer, wat staat dan op de prioriteitenlijst van Christophe Slagmuylder? Hoe wil hij het kwaliteitslabel Bozar opnieuw on top of mind te maken bij de Brusselaars, de pendelaars en alle passanten uit de EU en de rest van de wereld?

 

Bozar heeft nood aan krachtig leiderschap, na onder meer een bewogen periode post-Dujardin en de brand in 2021. Christophe Slagmuylder beantwoordde aan dit profiel en werd in het voorjaar van 2023 benoemd tot Directeur Generaal van Bozar.  Van 2018 tot aan deze benoeming in Brussel, stond hij aan het hoofd van de prestigieuze Wiener Festwochen. Vandaag blaast hij het prachtige art-nouveau gebouw van architect Victor Horta terug leven in!

 

Waar legt hij in deze eerste maanden de focus? Op een ijzersterke programmatie? De uitbouw van culturele partnerschappen? Publieksparticipatie en stedelijke integratie? Op een financieel gezond kader? En welke rol wil Bozar spelen op het verjaardagsfeest van België 200 jaar? En – eveneens in 2030 – als Brussel Europese culturele hoofdstad zou worden?

 

Deze Brusselaar studeerde kunstgeschiedenis aan de ULB en is sinds 1994 actief in de podiumkunsten. Op 28 november om 12u neemt hij zelf plaats in het spotlicht en gaat met ons in gesprek tijdens een werklunch.

Schrijf u hier in!