Werklunch met Lieve Mostrey (Euroclear)

  • Datum:
    11 mei 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €125.00
Inschrijvingen afgesloten

Met voor 897.000 miljard euro aan transacties in 2020, is Euroclear een onmisbare schakel in de wereldwijde effectenhandel. Toch is het bedrijf niet bekend bij het brede publiek. Ook haar CEO, Lieve Mostrey, blijft liever onder de radar. De West-Vlaamse burgerlijk ingenieur stond nochtans jaren als enige Belg in de lijst met de 100 machtigste vrouwen uit de financiële wereld. 
 

IT en operations in de financiële sector lopen als een rode draad door haar carrière. Na lange jaren bij de Generale Bank (later Fortis Bank en vanaf 2009 BNP Paribas Fortis) stapte ze in 2010 over naar Euroclear waar Mostrey intussen sinds 2017 CEO is.
 

Werken in de schaduw heeft zo zijn voordelen. In een zeldzaam interview verklaarde Mostrey dat hoe minder bekend en begrepen Euroclear wordt, hoe veiliger. Ze doelt hiermee onder meer op de cybercriminaliteit, de echte ‘dark’ disruptor die de integriteit en geloofwaardigheid van een bedrijf op losse schroeven zet.
 

België is en blijft het hoofdkwartier van Euroclear. De groep (4000 medewerkers) heeft zijn Belgische ankers onlangs nog versterkt toen het in de context van de Brexit de holdingactiviteiten van Londen naar Brussel verhuisde. 
 

Lieve Mostrey wikt steeds geduldig haar uitspraken, maar wil binnen de muren van De Warande wél haar mening kwijt over de onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen.

Andere activiteiten