Clublunch 60+ met bezoek aan tentoonstelling "IMAGINE!" - 20.06.24

Clublunch 60+ met bezoek aan tentoonstelling "IMAGINE!" - 20.06.24

IMAGINE!, georganiseerd door de KMSKB in Brussel biedt een diepgaand inzicht in de connecties en verschillen tussen het symbolisme en het surrealisme, met meer dan 130 kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen, assemblages en foto’s.

De tentoonstelling belicht de rol van Brussel als culturele hotspot sinds 1880 en toont hoe het symbolisme, vertegenwoordigd door kunstenaars als Rops, Spilliaert, Khnopff, Delville en Minne, de opkomst van het surrealisme voorafschaduwde. Ondanks de breuk veroorzaakt door de Eerste Wereldoorlog, bleef de band tussen de oudere symbolisten en de nieuwe surrealisten sterk.
 

In 2024 vieren we het honderdjarig bestaan van het "Manifest van het Surrealisme" (1924), een mijlpaal die België internationaal op de kaart zette en diepte gaf binnen een Europese context. Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie maakt dit jaar des te specialer om deze beweging te eren.
 

De tentoonstelling is te bezichtigen in Brussel en reist daarna verder naar Parijs, de Hamburger Kunsthalle in Duitsland, de Fundación Mapfré in Madrid, en eindigt in het Philadelphia Museum of Art.
 

Schrijf u hier in voor een dag Brussel, surrealisme en … een lekkere lunch als afsluiter in uw club op donderdag 20 juni om 10u30.