Actualunch

  • Datum:
    19 januari 2024 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €70.00
Inschrijvingen afgesloten

Door het roterende voorzitterschap van de Raad van EU, heeft het voorzitterschap wel degelijk aan belang ingeboet. Toch wil elke lidstaat zijn stempel drukken. Vanaf 1 januari 2024 neemt België dit voorzitterschap waar tot en met juni 2024. De Belgische regering kondigde 6 prioriteiten aan waarrond zij wil werken (Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie (europa.eu)).  Deze prioriteiten zijn vooral een logisch gevolg van de bestaande EU-agenda, maar niettemin wil België een steen verleggen in het EU landschap.
 
Zal dat lukken? Geloven wij als burgers dat België deze impact kan/zal hebben? Wat verwachten wij van de EU en hoe sterk geloven wij in haar toekomst?
Als belangrijkste politieke kracht in Europa, wil de EU autonomer worden. Zullen de 6 Belgische prioriteiten hiertoe kunnen bijdragen? En kan het EU-voorzitterschap ook Vlaanderen extra in de kijker zetten binnen de EU?
 
Tijdens de Actualunch van vrijdag 19 januari om 12u fileren we op elegante wijze de 6 Belgische prioriteiten. Debateer mee en schrijf u hier in!

Andere activiteiten