PRIMEUR! "First (and second) Time Voters"- avond voor de jongeren, kinderen van onze leden en hun vrienden, die op 9 juni deelnemen aan de verkiezingen!

  • Datum:
    18 april 2024 18:30
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Ja
  • Prijs
    €50.00
Inschrijvingen afgesloten

Aan alle Warandeleden: BELANGRIJK BERICHT!

 

Op 18 april om 18u30 nodigen wij jullie kinderen/kleinkinderen uit in de club, op een avond voor de Eerste Stemmers! Stuur onderstaand bericht door naar jullie First time voters (en hun vrienden en vriendinnen) en schrijf hen in!
 

Deelnameprijs: 50,-€ - (factuur aan de (groot)ouders uiteraard!)

 

 

BERICHT AAN DE KINDEREN VAN DE WARANDELEDEN

 

Op zondag 9 juni 2024 worden er Europese, federale en regionale verkiezingen georganiseerd. 

 

Onder alle Belgische kiezers zullen 1 miljoen Belgische jongeren voor het eerst gaan stemmen. Dat is dus 10% van de hele stempopulatie!

 

Jullie zíjn die 10% en er zal met jullie rekening moeten gehouden worden!

 

Maar wat kunnen we verstaan onder politiek en wat doen politici eigenlijk? En waarom moet ik stemmen? Hoe verlopen verkiezingen en wat gebeurt er met mijn stem? 

 

Op donderdag 18 april zijn jullie vanaf 18u30 welkom in De Warande. We willen jullie de nodige basisinformatie meegeven om op 9 juni een geïnformeerde stem uit te brengen. Want élke stem telt!

 

Wetstraatjournalist Johny Vansevenant leidt jullie door ons politiek landschap en denkt samen met jullie na over ons democratisch systeem.

 

Schrijf jullie hier in! Wij serveren een lekker diner, zetten de pintjes koud en jùllie zorgen voor de ambiance! En btw: ouders NIET toegelaten die avond, sneakers wel!