Themadiner: Lifestyle Medicine: het klassieke model herroepen

  • Datum:
    7 maart 2024 19:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Ja
  • Prijs
    €95.00
Inschrijvingen afgesloten

Voor Prof.Dr. Carlos Van Mieghem, cardioloog, was Covid-19 een game changer. Tot dan toe was de conventionele benadering in de geneeskunde reactief: wachten tot er zich effectief een ziekte aandient en schade berokkent, De ‘game changer’ gedraagt zich proactief: zich ‘stroomopwaarts’ begeven in een ziekteproces, vroegtijdig in dit verloop correcties aanbrengen en bijgevolg een toestand van effectieve gezondheid doen behouden. Deze nieuwe aanpak wordt belichaamd door de discipline Lifestyle Medicine.
 

De geneeskunde heeft uiteraard haar merites in het terugdringen van vele ziektes en heeft manifest bijgedragen tot de levensverwachting. Vandaag leeft de Westerse mens gemiddeld 30 jaar langer dan in 1900!
 

Maar hoe zit het met de discrepantie tussen levensverwachting en levenskwaliteit? Een langere levensduur, maar jaren die we niet in goede gezondheid zullen doorbrengen? En hoe lossen we dit op? 
 

Op donderdag 7 maart om 19u deelt Prof.Dr. Van Mieghem zijn visie met de Warandeleden en legt uit hoe voeding en levensstijl bepalend zijn voor een gezonde en comfortabele toekomst. Hij brengt De heer Sridhar Kumaraswamy mee, die de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg toelicht, zodat men productief en betrokken kan blijven in een gezonde samenleving. 
 

Schrijf u en uw gasten hier in en neem in 2024 een nieuwe start naar uw honderdste verjaardag!

*De heer Sridhar Kumaraswamy zal presenteren in het Engels.