Themalunch met Nina Coolsaet (Fishway)

  • Datum:
    9 november 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €95.00
Inschrijvingen afgesloten

Op donderdag 9 november om 12u is Nina Coolsaet (ir.MSc. bio-engineer cell & gene biotechnology and Master Aquaculture) te gast in De Warande.
 

Al meer dan 22 jaar werkt Coolsaet als visnutritionist in de wereldwijde business van watercultuur. In 2020 verlegde ze haar grenzen en werkt ze voor een pionierbedrijf in gecultiveerd vlees dat slachtvrij vlees produceert op basis van koecellen. Na kweekvlees uit een Leuvens laboratorium, is Coolsaet beginnen experimenteren met kweekvis, gemaakt uit stamcellen van levende vissen om verkoopbare visproducten te produceren. 
 

Zo maakt Coolsaet met haar start up FISHWAY de omslag naar gezonde en milieuvriendelijke voeding voor mens en dier, in een wereld waar de vraag naar vis niet vol te houden is met de traditionele visserij en viskweek. Bovendien zou kweekvis – vis zonder kop, vinnen of graten - veel gezonder zijn: geen zware metalen noch microplastics in vissticks uit het labo! 
 

De ontwikkeling van labvis zit in een stroomversnelling en de kunstmatig gekweekte vismoten zijn hard op weg naar ons bord!  Tegen wanneer zullen de producten van FISHWAY in onze rekken liggen? En zal de kweekvis er net zo uitzien als vis uit de zee of de rivier? En heeft FISHWAY al concurrentie?
 

Schrijf u hier in voor een lunch met Nina Coolsaet die uw kijk op uw wekelijkse moot kabeljauw voorgoed zal veranderen!