Werklunch met Pascale Van Damme (KBVB)

  • Datum:
    30 november 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €125.00
Inschrijvingen afgesloten

Na het ontslag van Paul Van den Bulck nam Pascale Van Damme in mei 2023 het roer over als voorzitter bij de voetbalbond. Tot vandaag was de topvrouw uit de IT-wereld onafhankelijk bestuurder bij de grootste sportfederatie van het land. Nu moet ze het schip weer op koers krijgen.
Een vrouwelijk rolmodel had ze niet toen ze bij de IT-multinational Dell begon, maar dat hield haar niet tegen om vicepresident EMEA VMWare bij Dell Technologies voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten te worden.
 
Lang voor begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘diversiteit’ hoog op de agenda stonden in het bedrijfsleven, maakte Van Damme er al een prioriteit van.
Van Damme gaf onmiddellijk na haar aanstelling tot voorzitter in een mededeling mee dat ze de hand reikt aan de Raad van Bestuur en het directiecomité van KBVB ‘om de bladzijden om te slaan’.
 
Inderdaad, na de woelige maanden na het ontslag van algemeen directeur Peter Bossaert en het vertrek van Paul Van den Bulck als voorzitter, ligt er heel wat werk op de plank bij de KBVB.
 
Welke dossiers legt Van Damme bovenaan op de stapel bij de KBVB? Is “Better Together” haar slogan? En hoe hoopt ze het WK voor vrouwen in 2027 naar België te krijgen?
 
Schrijf u hier in voor een werklunch op donderdag 30 november om 12u met de eerste vrouwelijke voorzitter van de Belgische voetbalbond.