Damesdiner met An Janssens (FOD Justitie Gevangenis Antwerpen)

  • Datum:
    19 juni 2024 19:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Ja
  • Prijs
    €95.00
Inschrijvingen afgesloten

Het gebouw is uitgeleefd, de cellen overbevolkt, de problemen van de gedetineerden uiteenlopend en de meeste gevangenen zijn mannen. En toch zou directeur An Janssens (45) nergens anders willen werken dan in de gevangenis. 
 

Al ruim twintig jaar leidt ze de ‘Begijnenstraat’ in Antwerpen. An is in de Antwerpse gevangenis officieel verantwoordelijk voor 440 gedetineerden, maar door de overbevolking - onder meer door de ‘war on drugs’ - zijn het er veel meer. De ‘Begijnenstraat’ is in principe een arresthuis, bedoeld voor personen die in voorhechtenis zitten, maar sommigen blijven een stuk langer hangen.  
 

De immense druk van het complexe dagelijkse leven in de gevangenis dwingt de directeur vandaag permanent tot “de best mogelijke” beslissingen “in de gegeven omstandigheden”. Welke oplossingen ziet ze? Ziet ze hier snel veranderingen in? Welke landen doen het beter dan België? Was het haar droom om gevangenisdirecteur te worden? En waar ziet ze zichzelf binnen 10 jaar? 
 

An Janssens komt op woensdag 19 juni naar onze club voor ons Damesdiner.

Schrijf u en uw gasten hier in, en mis de afspraak niet met deze moedige en kordate dame, die ondanks de moeilijke omstandigheden ook positieve verhalen met ons wil delen.