Themadiner: De toekomst is kwantum. Kwa...wat?

  • Datum:
    21 maart 2024 19:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Ja
  • Prijs
    €95.00
Inschrijvingen afgesloten

De toekomst is kwantum. Kwa…wat?

 

Omdat we het boek van professor Frank Verstraete en zijn echtgenote Céline Broeckaert (‘”Waarom niemand kwantum begrijpt en iedereen er toch iets over moet weten”) nog niet volledig hebben uitgelezen, kunnen we in deze intro nog niet uitleggen wat kwantumfysica nu eigenlijk inhoudt.

 

We weten wel dat we atomen en elektronen kunnen waarnemen, controleren en zelfs manipuleren dankzij kwantumfysica. Ons leven gaat drastisch veranderen dankzij deze nieuwe kwantumrevolutie. Maar op welke vlakken heeft kwantumtechnologie nu al een impact op ons leven? En wat mogen we nog in de toekomst verwachten? 

 

Frank Verstraete (getipt voor de Nobelprijs) en Céline Broeckaert (nu al door ons verkozen tot de heldin die de professor uit zijn ivoren fysicatoren haalde) vertellen helder én met humor het onwaarschijnlijke verhaal van de kwantumfysica. 

 

U màg deze avond op donderdag 21 maart om 19u niet missen!

 

Schrijf u en uw gasten hier in voor een ontluisterende avond met Verstraete en Broeckaert. Snel, vooraleer ze worden weggekaapt om internationaal applaus te krijgen!