Werklunch met Sophie Stegen (Euronext Brussels)

  • Datum:
    29 november 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €125.00
Inschrijvingen afgesloten

In juli 2023 werd Sophie Stegen Hoofd Noteringen bij Euronext Brussels. De voorbije negen jaar was Stegen werkzaam als Senior Manager in Audit and Assurance bij Deloitte. Ze specialiseerde zich in fusies, overnames en complexe carve-outtransacties op de kapitaalmarkt. Naast haar reguliere auditwerkzaamheden voor zowel beursgenoteerde als grote internationale familiebedrijven, specialiseerde Sophie zich voornamelijk in assurance- en adviesprojecten in het kader van complexe private of publieke (M&A) transacties.Hierdoor heeft zij een brede kennis, ervaring en begrip opgedaan omtrent de uitdagingen en kansen op de Belgische kapitaalmarkt, voor zowel bedrijven als hun bestuurders en management. 
 

Stegen is meteen ook de eerste vrouw in het topmanagement van de Brusselse beurs. Ze volgt er Benoît van den Hove op, die op 1 juli Vincent Van Dessel verving als CEO van Euronext Brussel.
 

In haar nieuwe rol wachten Stegen flinke uitdagingen, gezien het huidige economische klimaat in Europa. Wereldwijd is het klimaat voor nieuwe beursintroducties sterk verslechterd om verschillende redenen. Denk aan geo-politieke spanningen, de oplopende rente, inflatie, druk op waarderingen en de angst voor recessie. Een trend die ook voelbaar is binnen Euronext Brussel. 
 

De roots van Stegen liggen in het Limburgse Maasmechelen. Ze behaalde haar Master in Business Engineering aan de KU Leuven. 
 

Schrijf u hier in voor een kennismaking met Sophie Stegen op woensdag 29 november om 12u

Andere activiteiten