Werklunch met Staatssecretaris Alexia Bertrand

  • Datum:
    7 november 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €125.00
Inschrijvingen afgesloten

Alexia Bertrand werd geboren in een echte ondernemersfamilie in het Antwerpse. Ze behaalde haar diploma in de rechten aan de Université catholique de Louvain, gevolgd door een master in de rechten aan de Harvard Law School in de Verenigde Staten. Ze werd advocate handels- en vennootschapsrecht bij een internationaal advocatenkantoor.
 

Ze wilde echter haar expertise omzetten in maatschappelijke impact en trok meermaals naar de kiezer vanop een liberale lijst. Ze werd gemeenteraadslid in haar gemeente, zetelde in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en werd op 18 november 2022 Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken voor de Open VLD.
 

Vandaag – minder dan een jaar vóór de verkiezingen - verdedigt ze de inspanningen die de federale regering doet om het begrotingstekort onder controle te houden en om ervoor te zorgen dat België niet op de vingers getikt wordt door Europa. ‘We zijn op zoek geweest naar de minst pijnlijke maatregelen’, zegt Bertrand nadat ze aankondigt dat de regering-De Croo ongeveer 1,2 miljard euro heeft gevonden om de begroting van volgend jaar te verbeteren.
 

Met amper maatregelen die de kiezer zullen pijn doen? We vragen/krijgen tekst en uitleg van Staatssecretaris Alexia Bertrand op dinsdag 7 november om 12u.


Schrijf u hier in voor een gesprek met Staatssecretaris Alexia Bertrand.