Werklunch met Stefaan De Rynck (Europese Commissie)

  • Datum:
    7 december 2023 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    €125.00
Inschrijvingen afgesloten

Stefaan De Rynck is Hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. De Rynck en zijn team fungeren als de stem van de Commissie in België en communiceren over de EU met de pers, gaan gesprekken aan met burgers, universiteiten, sociale partners, … over het beleid en de prioriteiten van de EU. 
 

Van 2016 tot 2021 was hij senior adviseur voor de Brexit-onderhandelingen onder leiding van Michel Barnier. Hij publiceerde een boek over deze onderhandelingen, "Inside the Deal - How the EU got Brexit done", dat niet enkel in EU kringen maar ook ver daarbuiten een bestseller werd.
 

De heer De Rynck heeft intussen meer dan 25 jaar ervaring in het politiek beleid van de EU. De samenleving moet constant op zoek naar nieuwe oplossingen en nieuwe scenario’s voor het politiek beleid, zo stelt De Rynck. Het beleid moet zich voortdurend aanpassen aan de snel wijzigende omstandigheden. Het is zijn mening dat beleidsmakers meer openheid moeten tonen over hun standpunten. Het zou de geloofwaardigheid en het vertrouwen in de EU instellingen enkel maar ten goede komen.
 

Schrijf u hier in voor een exclusieve kennismaking met één van onze Belgische EU topmensen tijdens een lunch op donderdag 7 december om 12u.