Huisregels

Huisregels
 1. De Warande is geopend op weekdagen vanaf 8 uur. Vergaderzalen zijn beschikbaar vanaf 8.30 tot 19 uur tijdens weekdagen (en tot 17 uur op vrijdag).  De Warande is geopend in het weekend mits reservatie.
   
 2. Indien een Warandelid een reservatie maakt, dient dit lid gedurende het hele evenement persoonlijk aanwezig te zijn.
   
 3. De Warande is enkel toegankelijk voor Warandeleden en hun genodigden. Personen die niet vergezeld zijn van een Warandelid kunnen de toegang worden ontzegd.
   
 4. De Warande is gelegen tegenover de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika. Wanneer leden en hun gasten de Zinnerstraat betreden zijn veiligheidscontroles steeds mogelijk. De Warandeleden en hun gasten identificeren zichzelf als bezoeker van De Warande.
   
 5. Warandeleden zijn steeds verantwoordelijk voor hun genodigden.
   
 6. Warandeleden melden zich spontaan aan bij het binnenkomen van de club (aan de desk in de gang of aan het onthaal). Inschrijven in het gastenboek is verplicht. 
   
 7. Het Nederlands is de voertaal in De Warande. Gasten kunnen de taal van hun keuze gebruiken.
   
 8. In De Warande is het dragen van stadskledij of ‘business casual’ kleding de regel. Sportschoenen en jeans zijn niet toegelaten. Een das is optioneel.
   
 9. De Warande heeft geen vestiairedienst. Warandeleden en hun gasten worden verzocht om zelf hun overjas in de vestiaire te hangen. De Warande vraagt met aandrang om geen jassen of vesten op stoelen te hangen. De Warande is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van zaken die in de vestiaire worden achtergelaten. Waardevolle zaken kunnen gratis opgeborgen worden in een afgesloten locker aan de vestiaire.
   
 10. Heren worden verzocht om hun kostuumvest steeds aan te houden. Uitzondering op deze regel kan alleen door de maître d’hôtel worden toegestaan (bv. bij warm weer).
   
 11. In het restaurant worden zakelijke documenten, rugzakken of laptoptassen vermeden. Deze zijn wel toegelaten in de Lounge of de vergaderzalen.
   
 12. In de lounge en vergaderzalen is het gebruik van laptop, tablet of smartphone toegelaten. Dit gebruik is enkel toegestaan zolang het niet storend kan worden ervaren door andere gasten en leden. Aan de leden en hun gasten wordt met aandrang gevraagd om hun draagbare toestellen niet te gebruiken aan tafel, uit respect voor de spreker en de andere Warandeleden en hun gasten.
   
 13. Behoudens uitdrukkelijke voorafgaandelijke toestemming, is de parking van De Warande enkel toegankelijk voor Warandeleden.
   
 14. De Warande is gelegen tegenover de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika. Veiligheidscontroles zijn steeds mogelijk bij het inrijden van de Zinnerstraat. Gelieve de aanwijzingen van het beveiligingspersoneel strikt op te volgen.   
   
 15. Men kan de parking bereiken via de controlepost van de Ambassade van de Verenigde Staten van Amerika aan de ingang van de Zinnerstraat langs de Hertogsstraat. De Zinnerstraat is niet bereikbaar via de Regentlaan.
   
 16. Omdat de plaatsen beperkt zijn, wordt gevraagd om een parkeerplaats steeds op voorhand te reserveren. Gasten van leden verwijzen wij graag door naar Interparking Wet, op vijf minuten wandelen van De Warande.
   
 17. De Warande beschikt over drie laadpunten voor elektrische wagens. Indien men hiervan gebruik wenst te maken, dient men dit te melden bij het reserveren van de parkeerplaats.
   
 18. Tijdens de middagservice (11.30 tot 14.30 uur) en ’s avonds bij Warandeactiviteiten (18.30 tot 23 uur) is er een voiturier aanwezig aan de ingang van de Zinnerstraat.  
   
 19. De Warande is een rookvrij gebouw. Dit wil zeggen dat er binnen de buitenmuren van De Warande niet gerookt mag worden; ook niet in de tuin of op het terras. Dit geldt eveneens voor elektronische sigaretten.
   
 20. Bij reservatie van een salon is het plaatsen van publiciteit enkel toegelaten in het desbetreffende salon. Publiciteit plaatsen in de gemeenschappelijke ruimtes is niet toegelaten.
   
 21. Ter bevordering van een open discussie geldt in De Warande de Chatham House Rule. Bij deelname aan een Warandeactiviteit, zijn de deelnemers vrij om de ontvangen informatie te gebruiken, maar zij mogen de identiteit van de spreker niet onthullen en dienen er zorg voor te dragen dat uitspraken en stellingen niet zijn te herleiden tot een individuele deelnemer aan deze activiteit.
   
 22. Warandeleden worden geacht de inhoud van dit reglement te kennen en de regels te respecteren. Leden zijn ervoor verantwoordelijk deze regels ook aan hun gasten kenbaar te maken.