Online sessie met Philippe De Backer (Open Vld)

  • Datum:
    18 november 2020 12:00
  • Kosteloos annuleren tot
  • Open voor gasten
    Nee
  • Prijs
    Nog te bevestigen
Inschrijvingen afgesloten

De Backer (42) doctoreerde in 2009 in de moleculaire biologie aan de Universiteit Gent. Het grote publiek leert hem kennen in 2016 als federaal staatssecretaris, met nadien ook ministeriële bevoegdheden zoals Telecom, Post en Administratieve vereenvoudiging. 

Toch kondigde De Backer in januari 2019 zijn afscheid aan, maar door de aanslepende onderhandelingen voor de federale regering én de coronacrisis, blijft hij tot 1 oktober 2020 lid op post. Meer nog, hij werd gebombardeerd tot … minister van mondmaskers. Intussen is de nieuwe regering in het zadel gehesen en is De Backer eindelijk aan dat afscheid van de actieve politiek toe.

Is zijn politieke loopbaan nu ook écht voorbij, nu de Raad van Bestuur van Unifiedpost Group, het fintechbedrijf dat eind september naar de Brusselse beurs trok, hem heeft voorgedragen als onafhankelijk bestuurder?  

In een interview aan De Standaard zei De Backer dat hij op veel te veel absurditeiten en te veel opengetrokken paraplu’s gestoten is.  Het systeem werkt niet.  Hij vond het tijd voor een stevige transformatie. Komt die er?  Hoe schat hij de slagkracht in van de nieuwe regeringsploeg om daadwerkelijk België te transformeren? 

Zet u schrap op woensdag 18 november om 12:00u voor het online gesprek met Philippe De Backer, die nu vrijuit kan praten over de coulissen van de federale beslissingsstructuren.

Schrijf u hier in!
 

Thumbnail

Andere activiteiten